Huis huren op Aruba

Huis huren op Aruba

Huis huren op Aruba of een huis kopen? Dit is een moeilijke beslissing die u moet nemen wanneer u zich gaat vestigen op Aruba. Momenteel is de vraag naar huurhuizen groot en het aanbod gering. Bereid u zich dus goed voor en zoek hulp via internet bij de experts of via vrienden of bekenden op het eiland indien mogelijk.

Netwerken

In eerste instantie zult u gaan zoeken op het internet. U komt al gauw terecht bij de makelaarskantoren en verhuur bedrijven. Bekijk op uw gemak de bedrijfs websites van de bedrijven welke wij aanraden voor het vinden van een een woning op Aruba. Probeer ook een netwerk op te bouwen op Aruba, dit kan goed via social media zoals Facebook en Twitter maar gebruik eventueel uw contacten via een bedrijf waar u gaat werken of vrienden die al een woning bezitten op het eiland. Aruba heeft een kleine gemeenschap en u zult merken dat men u graag op weg helpt. Ook een oproep plaatsen op internet en social media zal helpen.

Het is aan te raden om uw woon wensen eerst op papier te zetten en een budget samen te stellen en vervolgens wanneer het mogelijk is eerst goed rond te kijken in de buurten voor u beslist. Een vakantie plannen voor het difinitieve vertrek zou ideaal zijn maar dit is natuurlijk niet altijd mogelijk. Er zijn gemeubileerde huizen en ongemeubileerde huizen en verhuur voor korte en lange termijn.

Wanneer u een huisdier meeneemt moet de woning een afgesloten terrein hebben en ook moet dit toegestaan zijn in het huurcontract of tenminste besproken worden met de eigenaar omdat vooral bij huurhuizen huisdieren vaak niet zijn toegestaan. Kijk ook naar de afstand met de buren want huizen kunnen erg gehorig zijn en ramen en deuren laat je graag open en als Nederlander zitten we graag buiten in de tuin of op het terras. Het kan dan heel vervelend worden wanneer de buren de muziek graag hard aan hebben of wanneer er bouw werkzaamheden naast u plaats vinden. Kijk of er voldoende schaduw en wind om de woning is. Met name wind kan veel energie kosten besparen op het gebruik van een airconditioning. Schaduw op het terras en op de ramen en deuren is ook een must want de temperaturen lopen makkelijk op tot over de 30 graden.

Huur prijzen

Huurcontracten worden meestal voor minimaal een half jaar of een jaar afgesloten. U betaald vrijwel altijd een borgsom van 1 of 2 maanden. Huurprijzen zijn moeilijk te geven, ga uit van de volgende minimale huurbedragen, studio vanaf $300,- 1 kamer appartement vanaf $600,- tweekamerappartement vanaf $900,- Standaardhuis vanaf $1000,- Luxe huizen met bijv. zwembad of uitzicht op zee vanaf $2000,-

Huis huren op Aruba

Kortom, een woning zoeken op Aruba vraagt een goede voorbereiding om teleurstellingen te voorkomen. Zet uw wensen goed op papier en zoek aan de hand van uw budget en wensen een geschikte woning. Maak gebruik van uw netwerk, gebruik social media want in deze kleine gemeenschap is men vaak graag bereid elkaar te helpen. Heel veel succes.